За "РИКО СТИЛ"

“РИКО СТИЛ” се намира в полите на Стара планина, в град Троян, град и регион известен не само в България със своите традиции и качество в мебелното производство. В момента “РИКО СТИЛ” ЕООД е една от най-добрите фабрики за производство на столове и маси от масив, естествени фурнири и слоисти детайли в България. Предприятието е 100% частна собственост. Работната площ е над 7200 кв. м., а работния персонал е над 200 човека в производството и 15 човека администрация.

История на РИКО СТИЛ


Предприятието е основано през 1992 г. и започва своето развитие от малък цех   с трима работници и две машини. За тези години РИКО СТИЛ се разраства с      непрестанни темпове, преминавайки в по-големи работни сгради, за да достигне  сегашното си ниво на предприятие от висок-среден калибър. Всички тези успехи  се дължат на инициативност, непрекъснато преследване на по-добро качество,  подобряване на обслужването на нашите клиенти и може би най-важно от  всичко – непрекъснато реинвестиране на всички печалби отново в  производството и фирмата като цяло.

 

Машинен парк

image

От самото ни основаване нашата цел е максимално добро качество на столовете и масите ни като за постигането на това основно значение имат екипировката, материалите и машинният парк. За тази цел винаги сме се стремяли да закупуваме и внедряваме най-модерни и актуални машини от световните лидери в производството на машини и екипировка за мебелната индустрия. В нашето производство работят редица цифрово-програмни и специализирани машини от най-ново поколение, произведени от световни лидери от Италия и Германия.

 

Материали

image

Ние обръщаме особено внимание на всички материали и суровини, които използваме и прилагаме в производството. Дървеният материал, използван в нашите мебели, е от презалесявани източници. Лакове, които изпалзваме,  са от най-добрите италиански доставчици и чрез нашата технология на нанасяне с автоматични пръскащи роботи постигнатите резултати са от най-високо качество. За нашите клиенти от държавите, изискващи високо ниво на негоримост, ние използваме платове и дунапрени, покриващи всички европейски и британски стандарти за негоримост и сме в състояние да представим всички нужни сертификати.

 

Продукти


Продуктите, които предлагаме на нашите клиенти както в България, така и за износ, се делят на следните основни групи:
- столове и маси за ресторанти и хотели
- специализирано обзавеждане за ресторанти и хотели
- столове и маси за дома
- стифиращи и сгъваеми столове и маси за тържества и празници на открито
- столове и маси за учебни и болнични заведения
- кресла
- всички модели столове и маси, предложени от нашите клиенти

 

Клиенти

image

Около 80% от продукцията на РИКО СТИЛ е за износ. Нашите основни дългосрочни клиенти са от Великобритания, Германия, Франция, Дания, Съединените щати, Гърция и други. Наши маси и столове се използват в няколко световно известни вериги ресторанти и хотели, а също така и не по-малко познатите футболен клуб Тотнъм (Великобритания), пистата за формула 1 Силвърстоун (Великобритания), тенис шампионата в Уимбълдън (Великобритания), Световния Търговски Център в Дубай и други. Всички наши клиенти през годините са останали доволни от продукцията ни, цени и обслужване и поддържат дългосрочни бизнес отношения с РИКО СТИЛ.

 

Европейски съюз, програми и цели

image

След приемането на България в Европейския Съюз на 1 януари 2007 година нашите комуникации и документацията с всички клиенти от ЕС се подобриха още повече. От доста години ние участваме в много и най-различни програми за подобрение на качеството, увеличаване на капацитета, обучение и автоматизация. Условията на всички работни места в нашата фабрика са съобразени с всички последни европейски изисквания за безопасност и опазване на здравето. Всички наши проекти и инвестиции са съобразени с условията за опазване на околната среда и екологични норми. Основните ни цели са непрестанно развитие и усъвършенстване на продуктите и обслужването, разширяване на предлаганата гама изделия, развитие и задълбочаване на отношенията ни с всички наши клиенти и разбира са установяване на нови бизнес контакти и нови доволни клиенти.